Граждани от столичния квартал “Манастирски ливади“ блокираха булевард  Тодор Каблешков

...
Граждани от столичния квартал “Манастирски ливади“ блокираха булевард  Тодор Каблешков
Коментари Харесай

Жители на „Манастирски ливади“ в столицата протестираха против липсата на детски градини

Граждани от столичния квартал “Манастирски ливади “ блокираха булевард  " Тодор Каблешков " на кръстовището с ул. Боянски водопад " в митинг против неналичието на детски градини. Те желаеха оставката на кмета Йорданка Фандъкова, която също живее в региона.

Протестът е и против решението на основния проектант Здравко Здравков да бъде изменен проекта за регулация в " Манастирски ливади " за строителство на частно учебно заведение на четири етажа, вместо плануванаъа преди този момент общинска детска градина.

В квартала има 1600 деца от 0 до 6 години, без да е обезпечено за всички визитата им в детско заведение, споделиха още майките. Кметът на регион " Триадица " Димитър Божилов се  обяви на страната на публичния интерес, който изисква добра инфраструктура и общински детски градини.

„ Нито една общинска детска градина, нито една ясла, нито едно учебно заведение не са построени в квартала, само че вместо това се дава позволение на терена да се строи частно учебно заведение “, разясниха протестиращи, представени от БНР.

“Общината ни прескача и не се интересува от публичния интерес, а единствено и само от частния, а и ние плащаме налози “, прибавиха те.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР